Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)

Stichting De Moeder's Geuren is de stichting van de Moeder's Geuren wierook, die u kunt vinden op www.wierook.nl en winkel.wierook.nl

Home Vredesprojecten Theorie van Vrede - ODE

Wereld Vredesleger

“De komst van een Wereld Vredesleger is een kwestie van tijd en garandeert de mensheid voor altijd vrede en welzijn”

The International Centre of Peace and Development (ICPD) zet het werk voort van The InternationalCommission on Peace and Food (ICPF) die onder voorzitterschap stond van Prof. M.S. Swaminathan. In 1994 werd het rapport “Uncommon OpportunitiesAn Agenda for Peace and Equitable Development van de ICPF aangeboden aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Een van de aanbevelingen van het ICPF rapport was de oprichting van een Wereld Vredesleger. Dit voorstel heeft nieuwe relevantie gekregen door hedendaagse terroristische dreigingen en regionale instabiliteit in verschillende delen van de wereld. Op dit moment wordt samengewerkt met de organisatie Pugwash die nucleaire ontwapening nastreeft en in 1995 de Nobelprijs voor de Vrede ontving.

Een toelichting van het voorstel voor een Wereld Vredesleger voor leden van De Derde Kamer 2004:  Wereld Vredesleger toelichting voor DDK-leden..