Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)

Stichting De Moeder's Geuren is de stichting van de Moeder's Geuren wierook, die u kunt vinden op www.wierook.nl en winkel.wierook.nl

Home Schoolprojecten

2 Schoolprojecten

“Elk kind is een potentieel genie”

uit de brochure van de Primrose School

Op de Primrose school in Pondicherry en de Shikshayatan school in Arasavanagkadu, Tamil Nadu wordt het onderwijs van de toekomst ontwikkeld. Elk kind ervaart er de vreugde van het leren en van zelfontdekking, omdat hem/haar niets in de weg gelegd wordt. Kinderen vinden het leuk elkaar te helpen leren en kennen geen competitie. Door aan te sluiten op hun ingeboren nieuwsgierigheid willen de peuters al op 2-jarige leeftijd leren lezen en rekenen. Vanaf 4 jaar wordt er intensief via computers les gegeven.

De leraar-leerling verhouding begint bij 1 op 4 of 5 in de laagste groepen en gaat naar 1 op 15 in de hogere groepen (waar 1 op 70 geen uitzondering is in India).

De Stichting ondersteunt de scholen door middel van giften voor uitbreidingen van de scholen en leermaterialen.

FOTO'S VAN DE OPBOUW EN DE SCHOLEN VIND JE DOOR OP DEZE LINK TE KLIKKEN OF OP 1 VAN DE BOVENSTAANDE FOTO'S

Een aantal lezenswaardige artikelen over deze onderwijsmethode kunt u lezen via de onderstaande links.

Future Education

Nieuwsbrief - januari 2019 | World University Consortium

Deze nieuwsbrief bevat een verslag van de "3rd International Conference on Future Education—Latin America" gehouden op 12 t/m 14 november 2018. Met links naar videos van de sprekers.

De nieuwsbrief is hier te downloaden/bekijken

 


 

Future Education Conference, 28 januari 2018

Een verslag van de Toekomstige Educatie Conferentie (Future Education Conference) van 28 januari 2018, gehouden te Puducherry, Tamil Nadu, India. Vertaald vanuit het Engels met Google Translate.

Het Nederlandstalige document is hier te downloaden.

Het oorspronkelijke Engelstalige document is hier te downloaden.

Inhoudsopgave van alle lezingen:

 • Welkom speech - blz. 6
 • Wat voor soort onderwijs heeft India nodig? - blz. 7
 • Onderwijs is een civilisatieproces Experience - blz. 10
 • Essentie van Onderwijs Inspiration - blz. 14
 • Student - Centered Onderwijzen en leren: 21 st Century and Beyond - blz. 17
 • Het Finse model van het onderwijs - blz. 21
 • Wat Steve Jobs niet op school geleerd - blz. 25
 • Het ontwikkelen van Ondernemers - blz. 27
 • Wat zou moeten het doel van onderwijs? - blz. 29
 • Verdien terwijl je leert - blz. 30
 • Geheugen en Begrip - blz. 32
 • Early Childhood Learning - Glenn Doman methode - blz. 34
 • Holistic onderwijs - Een aanpak - blz. 36
 • Etymologie - blz. 37
 • Samenstelling Schrijven: een vaardigheid die kan worden geleerd om jonge leerlingen - blz. 40
 • Speed   Reading for Kids - blz. 41
 • Met behulp van literatuur in het onderwijs - blz. 42
 • Schoonheid der Wiskunde en overwinnen van de lijdensweg van Math Education - blz. 44
 • Effectief lespraktijk in Mathematics Education: Understanding vergelijkingen door middel van grafieken - blz. 48

 

 

Leer-je-baby-lezen project

elk_kind_kan_een_genie_worden_ode_dec2011_h240

Leer-je-baby-lezen project
Leer-je-baby-lezen project of Het Ware Kind project wil elk jaar 5 miljoen euro bij elkaar brengen om ieder kind dat in Nederland geboren wordt (182.000), een leren-lees-pakket te geven. Met het grátis leren- lees-pakket kan ieder kind samen met zijn moeder leren lezen.
Als het project succesvol wordt zullen alle scholen hun lesprogramma's moeten aanpassen omdat de nieuwe kinderen lezen en rekenen al onder de knie hebben als ze voor het eerst naar school gaan. Met een Engelse taalmodule spreken en lezen ze dan ook al Engels.
Hoe eenvoudig kun je als moeder de toekomstige wereld van je kind interessanter, mooier, leuker en veiliger maken?
De aspirant ware vrouwen, schrijfsters van het boek "De Ware Vrouw, het eeuwige mysterie van de vrouw ontraadseld" geven 52% van de opbrengst van ons boek aan het Ware Kind project van Stichting de Moeder's Geuren.

Leer-je-baby-lezen project (of Het Ware Kind project) wil elk jaar 5 miljoen euro bij elkaar brengen om ieder kind dat in Nederland geboren wordt (182.000), een leren-lees-pakket te geven. Met het grátis leren- lees-pakket kan ieder kind samen met zijn moeder leren lezen.Als het project succesvol wordt zullen alle scholen hun lesprogramma's moeten aanpassen omdat de nieuwe kinderen lezen en rekenen al onder de knie hebben als ze voor het eerst naar school gaan. Met een Engelse taalmodule spreken en lezen ze dan ook al Engels.Hoe eenvoudig kun je als moeder de toekomstige wereld van je kind interessanter, mooier, leuker en veiliger maken?

De aspirant ware vrouwen, schrijfsters van het boek "De Ware Vrouw, het eeuwige mysterie van de vrouw ontraadseld" geven 52% van de opbrengst van ons boek aan het Ware Kind project van Stichting de Moeder's Geuren.

Lees meer...

 

Primrose brochure

lovegrace.jpg (6299 bytes) ‘Every child is a potential genius...’. Zo begint de brochure van de Primrose School, Puducherry, Tamil Nadu, Zuid India.De Primrose School, is een onderdeel van The Mother’s Service Society, Venkata Nagar.

The Primrose School is a unique learning experience for the child. It incorporates innovative teaching methods used in the USA which enable early mastery of reading and writing skills. Children can easily read books even of higher levels by the age of five. The extensive use of computer, video films and CD Rom programmes on computer in each classroom ensures that children love to learn.  

Lees meer...

 

Could Your Child Be A Genius?

chetanDe praktische uitleg "Could Your Child Be A Genius?"  in het engels over de methodiek en het handelen op de schoolprojecten. Alle methodes en oefeningen worden uitvoerig beschreven in 12 artikelen (geschreven door Aruna Raghavan, correspondent van de beide scholen).

Lees meer...

 

Het verhaal van het onderwijs systeem van Glenn Doman

nanny2Het begin
Het zal in 1996 zijn geweest dat wij een documentaire op de Belgische BRT televisie zagen over superintelligente kinderen. Aan het eind van de documentaire stond het adres van het instituut waar aan deze kinderen werd lesgegeven. Wij schreven (in die tijd was email en internet nog niet wijdverbreid) om informatie over de lesmethode van de man die superintelligente kinderen kon geven. Zijn naam was Glenn Doman en zijn instituut heet Institute for the Achieval of Human Potential (IAHP - www.iahp.org).

Glenn Doman en kinderen met hersenbeschadigingen
Glenn Doman had intensief gewerkt met kinderen met hersenbeschadigingen, met als doel ze een ontwikkeling te geven die hen in staat zou stellen als gewone leerlingen te laten leren/functioneren in het onderwijs... 

Lees meer...

 

Elk Kind Kan Een Genie Worden

elk_kind_kan_een_genie_worden_ode_dec2011_h240Glenn Doman heeft technieken ontdekt en ontwikkeld waarbij kinderen met hersenbeschadigingen, die anders hun leven lang gehandicapt blijven, zich tot een normaal functionerend kind kunnen ontwikkelen. In zijn instituut lerendoof en blind geboren kinderen horen en zien. Dit lukt bij 91 procent resp.85 procent van de kinderen. Ook bij niet kunnen lopen, praten en schrijvenworden prachtige resultaten bereikt.Zijn uitgangspunt is dat bewustzijn los staat van de hersenen. De hersenen zijn een instrument van bewustzijn en als het instrument beschadigdis betekent dat niet dat het bewustzijn beschadigd is...

Lees meer...

 

Leren van taal start direct na geboorte

elk_kind_kan_een_genie_worden_ode_dec2011_h24013.12.2011 | BAARN - Baby's leren taal en grammatica al vanaf het moment dat zij geboren worden. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Onderzoekers van de University of Notre Dame kwamen tot de conclusie dat kinderen in hun eerste levensjaar al intensief naar taal luisteren en woordpatronen deconstrueren. Volgens onderzoeker Jill Lany is dit de basis van het daadwerkelijke leren van woorden, dat rond de 17 maanden begint.

Lees meer...

 

Resultaten Glenn Doman methode

Engelstalige overzicht van resultaten die in 21 jaar zijn bereikt met de Glenn Doman methode. Bijvoorbeeld:
CRAWLING:
Of the 858 children who were unable to move, 343 (40%) crawled for the first time. They went from being paralyzed to being able to crawl across a room. (They ranged in age from 8 months to 22 years 10 months.)
CREEPING:
Of the 423 children who were unable to creep, 274 (65%) began to creep for the first time.  This is to say that they defied gravity to move to the third dimension and now get all over the house on hands and knees. (They ranged in age from 7 months to 21 years 6 months.)

Lees meer...

 
Meer artikelen...