Stichting De Moeder's Geuren is de stichting van de Moeder's Geuren wierook, die u kunt vinden op www.wierook.nl en winkel.wierook.nl

Home Schoolproject India 2 Schoolprojecten

2 Schoolprojecten

Elk kind is een potentieel genie

uit de brochure van de Primrose School

Op de Primrose school in Pondicherry en de Shikshayatan school in Arasavanagkadu, Tamil Nadu wordt het onderwijs van de toekomst ontwikkeld. Elk kind ervaart er de vreugde van het leren en van zelfontdekking, omdat hem/haar niets in de weg gelegd wordt. Kinderen vinden het leuk elkaar te helpen leren en kennen geen competitie. Door aan te sluiten op hun ingeboren nieuwsgierigheid willen de peuters al op 2-jarige leeftijd leren lezen en rekenen. Vanaf 4 jaar wordt er intensief via computers les gegeven.

De leraar-leerling verhouding begint bij 1 op 4 of 5 in de laagste groepen en gaat naar 1 op 15 in de hogere groepen (waar 1 op 70 geen uitzondering is in India).

De Stichting ondersteunt de scholen door middel van giften voor uitbreidingen van de scholen en leermaterialen.

FOTO'S VAN DE OPBOUW EN DE SCHOLEN VIND JE DOOR OP DEZE LINK TE KLIKKEN OF OP 1 VAN DE BOVENSTAANDE FOTO'S

Een aantal lezenswaardige artikelen over deze onderwijsmethode kunt u lezen via de onderstaande links.

(VIDEO) De Glenn Doman methode bij Hart van Nederland

elk_kind_kan_een_genie_worden_ode_dec2011_h240Angelina is 10 weken te vroeg geboren en had heel weinig kans om te overleven. Na drie dagen kreeg ze een hersenbloeding. Wonder boven wonder overleefde Angelina het. Ze is nu een vrolijk en alert kindje. Zij is heel emotioneel en enorm gretig om het leven te ontdekken. Maar Angelina heeft door zo'n moeilijke start een hersenbeschadiging opgelopen waardoor haar motorische gedeelte is geraakt. Haar ouders hebben na bijna 10 maanden zoeken de therapie gevonden waarnaar zij zochten: de Glen Domann methode.

Read more...

 

Could Your Child Be A Genius?

chetanDe praktische uitleg "Could Your Child Be A Genius?" in het engels over de methodiek en het handelen op de schoolprojecten. Alle methodes en oefeningen worden uitvoerig beschreven in 12 artikelen (geschreven door Aruna Raghavan, correspondent van de beide scholen).

Read more...

 

(VIDEO) De Glenn Doman methode toegepast op latere leeftijd (27 jaar)

elk_kind_kan_een_genie_worden_ode_dec2011_h240Een documentaire van de Belgische omroep Een. Het documentaire programma Koppen XL volgt een man van 27 uit Noorwegen. Hij heeft een hersenletsel, is motorisch beperkt en loopt volgens de dokters verstandelijk achter. Zijn ouders geloven hier niet in en gaan op zoek naar een oplossing. Ze gaan met hem naar het Doman Institute in Amerika waar de Glenn Doman methode wordt gebruikt om dit op te lossen.

Read more...

 

Primrose brochure

lovegrace.jpg (6299 bytes) "Every child is a potential genius...". Zo begint de brochure van de Primrose School, Puducherry, Tamil Nadu, Zuid India.De Primrose School, is een onderdeel van The Mothers Service Society, Venkata Nagar.

The Primrose School is a unique learning experience for the child. It incorporates innovative teaching methods used in the USA which enable early mastery of reading and writing skills. Children can easily read books even of higher levels by the age of five. The extensive use of computer, video films and CD Rom programmes on computer in each classroom ensures that children love to learn.

Read more...