Stichting De Moeder's Geuren is de stichting van de Moeder's Geuren wierook, die u kunt vinden op www.wierook.nl en winkel.wierook.nl

Home Schoolproject India 2 Schoolprojecten

2 Schoolprojecten

Elk kind is een potentieel genie

uit de brochure van de Primrose School

Op de Primrose school in Pondicherry en de Shikshayatan school in Arasavanagkadu, Tamil Nadu wordt het onderwijs van de toekomst ontwikkeld. Elk kind ervaart er de vreugde van het leren en van zelfontdekking, omdat hem/haar niets in de weg gelegd wordt. Kinderen vinden het leuk elkaar te helpen leren en kennen geen competitie. Door aan te sluiten op hun ingeboren nieuwsgierigheid willen de peuters al op 2-jarige leeftijd leren lezen en rekenen. Vanaf 4 jaar wordt er intensief via computers les gegeven.

De leraar-leerling verhouding begint bij 1 op 4 of 5 in de laagste groepen en gaat naar 1 op 15 in de hogere groepen (waar 1 op 70 geen uitzondering is in India).

De Stichting ondersteunt de scholen door middel van giften voor uitbreidingen van de scholen en leermaterialen.

FOTO'S VAN DE OPBOUW EN DE SCHOLEN VIND JE DOOR OP DEZE LINK TE KLIKKEN OF OP 1 VAN DE BOVENSTAANDE FOTO'S

Een aantal lezenswaardige artikelen over deze onderwijsmethode kunt u lezen via de onderstaande links.

Leer-je-baby-lezen project

elk_kind_kan_een_genie_worden_ode_dec2011_h240

Leer-je-baby-lezen project
Leer-je-baby-lezen project of Het Ware Kind project wil elk jaar 5 miljoen euro bij elkaar brengen om ieder kind dat in Nederland geboren wordt (182.000), een leren-lees-pakket te geven. Met het grtis leren- lees-pakket kan ieder kind samen met zijn moeder leren lezen.
Als het project succesvol wordt zullen alle scholen hun lesprogramma's moeten aanpassen omdat de nieuwe kinderen lezen en rekenen al onder de knie hebben als ze voor het eerst naar school gaan. Met een Engelse taalmodule spreken en lezen ze dan ook al Engels.
Hoe eenvoudig kun je als moeder de toekomstige wereld van je kind interessanter, mooier, leuker en veiliger maken?
De aspirant ware vrouwen, schrijfsters van het boek "De Ware Vrouw, het eeuwige mysterie van de vrouw ontraadseld" geven 52% van de opbrengst van ons boek aan het Ware Kind project van Stichting de Moeder's Geuren.

Leer-je-baby-lezen project (of Het Ware Kind project) wil elk jaar 5 miljoen euro bij elkaar brengen om ieder kind dat in Nederland geboren wordt (182.000), een leren-lees-pakket te geven. Met het grtis leren- lees-pakket kan ieder kind samen met zijn moeder leren lezen.Als het project succesvol wordt zullen alle scholen hun lesprogramma's moeten aanpassen omdat de nieuwe kinderen lezen en rekenen al onder de knie hebben als ze voor het eerst naar school gaan. Met een Engelse taalmodule spreken en lezen ze dan ook al Engels.Hoe eenvoudig kun je als moeder de toekomstige wereld van je kind interessanter, mooier, leuker en veiliger maken?

De aspirant ware vrouwen, schrijfsters van het boek "De Ware Vrouw, het eeuwige mysterie van de vrouw ontraadseld" geven 52% van de opbrengst van ons boek aan het Ware Kind project van Stichting de Moeder's Geuren.

Read more...

 

Glenn Doman Youtube filmpjes

elk_kind_kan_een_genie_worden_ode_dec2011_h240

Op YouTube zijn erg veel filmpjes te vinden van kinderen (1-2 jaar oud) die al kunnen lezen met behulp van de flash cards. Hieronder vind je een selectie van die filmpjes.

Read more...

 

Elk Kind Kan Een Genie Worden

elk_kind_kan_een_genie_worden_ode_dec2011_h240Glenn Doman heeft technieken ontdekt en ontwikkeld waarbij kinderen met hersenbeschadigingen, die anders hun leven lang gehandicapt blijven, zich tot een normaal functionerend kind kunnen ontwikkelen. In zijn instituut lerendoof en blind geboren kinderen horen en zien. Dit lukt bij 91 procent resp.85 procent van de kinderen. Ook bij niet kunnen lopen, praten en schrijvenworden prachtige resultaten bereikt.Zijn uitgangspunt is dat bewustzijn los staat van de hersenen. De hersenen zijn een instrument van bewustzijn en als het instrument beschadigdis betekent dat niet dat het bewustzijn beschadigd is...

Read more...

 

Leren van taal start direct na geboorte

elk_kind_kan_een_genie_worden_ode_dec2011_h24013.12.2011 | BAARN - Baby's leren taal en grammatica al vanaf het moment dat zij geboren worden. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Onderzoekers van de University of Notre Dame kwamen tot de conclusie dat kinderen in hun eerste levensjaar al intensief naar taal luisteren en woordpatronen deconstrueren. Volgens onderzoeker Jill Lany is dit de basis van het daadwerkelijke leren van woorden, dat rond de 17 maanden begint.

Read more...

 

Resultaten Glenn Doman methode

Engelstalige overzicht van resultaten die in 21 jaar zijn bereikt met de Glenn Doman methode. Bijvoorbeeld:
CRAWLING:
Of the 858 children who were unable to move, 343 (40%) crawled for the first time. They went from being paralyzed to being able to crawl across a room. (They ranged in age from 8 months to 22 years 10 months.)
CREEPING:
Of the 423 children who were unable to creep, 274 (65%) began to creep for the first time.  This is to say that they defied gravity to move to the third dimension and now get all over the house on hands and knees. (They ranged in age from 7 months to 21 years 6 months.)

Read more...

 
Meer Artikelen ...