Schoolproject Nederland

School uit de toekomst

Het ontstaan

In 2017 is besloten het schoolproject ‘Glenn Doman school voor de toekomst’ in het ideale Almere Oosterwold te realiseren.
Het project is opgedeeld in twee fases:
Fase 1: het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor een gekozen kavel, het verkrijgen van een hypotheek voor de bouw van het eerste gebouw van de school, welke voor kinderopvang (32 peuters) geschikt zal zijn.
Fase 2: na 3 jaar het bouwen van het tweede gebouw van de school welke geschikt zal zijn voor basisonderwijs (46 kinderen).

De laatste jaren hebben in het teken gestaan van het verkrijgen van de omgevingsvergunning voor de kavel van de School uit de Toekomst in Almere Oosterwold welke noodzakelijk is voor het kopen van de desbetreffende kavel. De kavel is 21 december 2018 aangekocht.
De volgende benodigde stap was het verkrijgen van een hypotheek voor de bouw van het eerste schoolgebouw dat als kinderopvang dienst gaat doen. De RABO bank heeft de stichting een hypotheek verleend.

Het jaar 2020 zal in het teken staan van de bouw van het eerste (houten) schoolgebouw en het eerste klasje (12 tot 18 peuters) en het inrichten van de kavel, waaronder het inrichten van een zwemvijver, een kleine kinderboerderij, kindertuintjes, een voedselbos, een verwarmde kas etc. Kort gezegd: een biologische kinderopvang.
Elk jaar wordt de school uitgebreid met een volgende klas van 2,5 tot 3,5 jarige peuters.

School uit de toekomst

Bekijk onze website met meer informatie over onze werkwijze, lesgeven, en visie. 

Foto’s van de bouw

Bekijk hier foto’s van de bouw van school uit de toekomst.