De Glenn Doman methode toegepast op latere leeftijd (27 jaar)

Home » Schoolproject India » De Glenn Doman methode toegepast op latere leeftijd (27 jaar)

(VIDEO) De Glenn Doman methode toegepast op latere leeftijd (27 jaar)

Een documentaire van de Belgische VRT1 over de Glenn Doman methode toegepast bij een man van 27.

Het documentaire programma Koppen XL volgt een man van 27 uit Noorwegen.
Hij heeft zwaar hersenletsel, hij kan niet praten en niet lopen. Volgens de dokters loopt hij verstandelijk zeer achter. Zijn ouders geloven hier niet in en gaan op zoek naar een oplossing. Ze gaan met hem naar het Glenn Doman Institute in Amerika waar de Glenn Doman methode is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke handicap.
Bij het Glenn Doman instituut in Philadelphia wordt de jongen gevraagd of hij binnen een uur 3 meter wil kruipen. Het lukt hem net. Vervolgens wordt er een programma voor hem ontwikkeld, welke hij daar een paar weken kan volgen. Terug in Noorwegen helpen een groep dorpsbewoners met allerlei oefeningen.
Drie maanden lang is er geen vooruitgang. Tot zijn moeder die zijn hand vasthield merkte dat zijn hand wilde bewegen. En verbazend, wilde bewegen om te schrijven. Via en met de hand van zijn moeder begon hij te schrijven en zo te vertellen hoe hij al 27 jaar opgesloten zat in zijn lichaam met een volledig ontwikkeld bewustzijn. Sindsdien heeft hij al 7 boeken geschreven.
Aan het eind van de documentaire zie je hem lopen. Wel met moeite maar voor een jongen die zijn benen en armen 27 jaar niet kon gebruiken een enorme vrijheid.
De volgende stap in zijn ontwikkeling zou leren spreken worden.

Tijdens de video wordt duidelijk aangetoond dat de hersenen een instrument van bewustzijn zijn. Als het instrument beschadigd is betekent dat niet dat het bewustzijn van de persoon beschadigd is. Met gespecialiseerde oefeningen kunnen de hersenen ‘gerepareerd’ worden waarna het bewustzijn zich stap voor stap kan leren uiten.

Glenn Doman Instituut